- Jeg har bakgrunn innen automasjon og elektro, sånn sett har jeg en del forkunnskaper som kommer godt med, men det er fortsatt mye nytt å lære, det er spennende dager, sier Bernard.

Dagene til Bernard nå i midten av november har gått med på å skru denne tavlen. Pinlig nøyaktighet er nødvendig. Sluttproduktet blir en ladetavle for hurtiglading av elbil.

Bernard er full av lovord om både arbeidsmetode og arbeidsmiljø hittil i det to år lange lærlingeløpet. Etter to år får Bernard muligheten til å avlegge fagprøve og ende opp med fagbrev.

- Jeg opplever dagene som tilrettelagt med tanke på tempo og omfang på arbeidsoppgavene. Vi har det mye gøy sammen her. Også er det jo en bonus med dette faget at vi jobber inne med varme hender, sier Bernard mens han smiler og peker ut på minusgradene som blåser utenfor inngangsporten.

Richard Laukus, leder for opplæringskontoret, var til stede da Bernard signerte sin lærlingekontrakt.

På spørsmål om hva han tenker er det viktigste for å ha en god lærlingperiode som leder til fagbrev, er ikke Bernard i tvil:

  • Tett og god oppfølging er veldig viktig. Her jobber jeg jo nært med min mentor Terje Oland, som er veldig tilgjengelig om jeg har spørsmål. Han er også veldig tålmodig i måten han lærer bort på. Jeg føler det er en god miks av selvstendig arbeid og samarbeid.

Ønsker du å vite mer om hva et lærlingeløp innebærer eller hvilke fag du kan ta som lærling? Da kan du følge denne lenken til utdanning.no sin informasjon om lærlingeordningen.

For en oversikt over tidligere omtalte saker om lærlinger, og oversikt over fagretningene hos Durapart: klikk her.