Rekrutteringsmetoden Ringer i vannet og NAVs servicekurs ved Durapart, imponerte næringsminister Mæland. Det hadde vekket interesse i Næringsdepartementet. Det faktum at faktisk 84% av kursets jobbsøkere kom i lønnet arbeid gjorde stort inntrykk.

Durapart og Cafe Victor har lyktes med rekruttering sammen, og har i dag fast avtale om samarbeid gjennom Ringer i vannet. Det kom Merete Fone Pedersen fra Gjerstad til gode.

- Det var nedbemanning der jeg var, og da er det sånn at den som var sist inn, går først ut. Det tok et år før jeg var tilbake i jobb. Det ble etter hvert  vanskelig å søke jobber og ta kontakt selv. Derfor var det god timing at jeg ble med på servicekurset.Jeg kjente meg ønsket siden det faktisk var arbeidsgiverne som måtte presentere seg og sine behov, og så kunne vi velge hvem vi ville prøve oss hos. Full match på Cafe Victor, smiler Merete.

Bilde av Monica Mæland, Mia Nilsen og Merete Fone Pedersen

Bilde av fra venstre Monica Mæland, Mia Nilsen og Merete Fone Pedersen.Bilde: Monica Sivertsen, Durapart

Du får en sånn Idol – følelse også som arbeidsgiver, når du er på audition, i stemmer Mia Nilsen  ved Cafe Victor. Til tross for nerver, var det bra, jeg måtte være tydelig på hva min bedrift trenger, hva slags person trenger jeg.

- Jeg vil bruke dette som rekrutteringskanal, for hele pakka er mer innbydende. Det ga meg mulighet til å velge ut fra en gruppe som virkelig ønsket å jobbe, og som hadde et oppriktig interessert i å få jobb og komme videre, sier arbeidsgiver Mia Nilsen ved Cafe Victor i Arendal.

Bilde av Leif Gunnar Holand , Monica Mæland, Benedicte Boye og Mia Nilsen

Bilde av fra venstre Leif Gunnar Holand , Monica Mæland, Benedicte Boye og Mia Nilsen.Bilde: Monica Sivertsen, Durapart

- Veiledningen utgjør forskjellen fordi arbeidsgiver blir ikke stående alene. Vi kjenner kandidaten og du får en sparringspartner som kan justere kurs i god dialog. Det gir trygg rekruttering for arbeidsgiver og det gir oftere varige løsninger for personen selv. Det er full match, det, forteller en enstusiastisk markedskonsulent Benedicte Boye ved Durapart.

Bilde av Monica Mæland og Benedicte Boye

Bilde av fra venstre Monica Mæland og Benedicte Boye. Bilde: Nina Roland