Det har over tid utviklet seg til å bli et brennende engasjement, mye fordi han ser hvor mye det betyr for den enkelte å være en del av arbeidslivet, være med å bidra med det man er god til og ikke minst ha en jobb man trives i.

- Mitt mål vil alltid være at jobbsøkerne våre får ut maks potensiale på sin vei mot arbeid, det målet vil aldri endre seg, sier Håkon.

Gjennom sin jobb som veileder i Duraparts avdeling på Vinterkjær har han hjulpet hundretalls personer med å nå sitt uoppfylte potensiale og ta plass i arbeidslivet. At måten han har gjort det på er helt spesiell, det fikk Kamilla Kristiansen erfare da hun så seg om etter hjelp i sin nyåpnede kafe, Bankplassen Kaffe og Sånn, på Brokelandsheia.

- Da jeg åpnet her i Mai i år skjøt det fart mye raskere enn jeg egentlig hadde turt å håpe på. Allerede denne sommeren ble det klart at jeg trengte hjelp for å kunne drifte kafeen uten at det skulle gå på helsa løs, sier Kamilla.

Bygger relasjoner som varer

Da Kamilla så seg om etter en ansatt til kafeen, kom hun i kontakt med Håkon. Hun beskriver Håkon som en relasjonsbygger helt utenom det vanlige.

- Første gang vi møttes fant vi fort tonen. Håkon dannet seg nok raskt et bilde av hvordan type ansatt som kunne passet godt inn her. Neste gang han kom hadde han med seg Synnøve Thorsen. Jeg tror ikke det tok mer enn fire minutter før jeg skjønte at denne dama er akkurat den jeg trenger her, og det har vist seg å stemme så til de grader, fortsetter Kamilla.

Radarpar: Kamilla t.v. og Synnøve har i løpet av kort tid utviklet et nært forhold

Selv sier Kamilla og Synnøve at de ikke er spesielt like, men heller utfyller hverandres egenskaper. Det har vist seg å være en suksessoppskrift når de nå jobber i tospann om å drifte den koselige lille kafeen på Brokelandsheia.

- Synnøve er nok et mer struktur og ordensmenneske enn meg, noe både jeg og gjestene setter pris på. På mange måter gjør nok akkurat det at vi er ganske forskjellig at vi jobber så godt sammen, sier Kamilla smilende, mens hun forsøker å tenne fire telys på en gang.

For Håkon handler det å finne rett folk til riktig jobb om mer enn å bare avstemme formell kompetanse med det en arbeidsgiver etterspør. Det handler om å skape langvarige relasjoner, forstå miljøene hos ulike arbeidsgivere og finne frem den indre motivasjonen som bor i oss alle til å bidra med det vi er gode til.

Ansatt på ærlig grunnlag

Etter Synnøve ble diagnostisert med diabetes har arbeidskapasiteten blitt redusert, men ønsket om å jobbe like mye som før er der fortsatt. Hun er utdannet servitør og vant til å jobbe lange dager og seine kvelder. Nå sier kroppen fra når det blir for mye, men nettopp det å gå inn i ansettelsesprosessen med så åpne kort som hun har gjort, ser hun som en stor styrke i arbeidsforholdet.

- Gjennom å ansettes på denne måten føler jeg på mange måter at jeg er ansatt på mye ærligere premisser enn hva som er vanlig i mange andre ansettelsesprosesser. Det har vært helt naturlig med åpenhet rundt sykdomsbilde, arbeidskapasitet, styrker og svakheter. Og da mener jeg mer utfyllende om styrker og svakheter enn de vanlige flosklene som ramses opp i mange andre jobbintervjuer, understreker Synnøve.

Synnøve er overbevist om at den gode kjemien hun har fått fra første sekund er mye takket være den åpne og ærlige tilnærmingen hun og Håkon hadde under ansettelsen. Nå gleder hun seg til å starte et nytt kapittel i livet på stedet hun beskriver som en drømmeplass å jobbe.

- Det paradoksale her er jo at jeg har fått hjelp av Håkon til noe jeg helst skulle ønske jeg ikke trengte noe hjelp til, nemlig å skaffe en jobb, men nå som jeg er i fast jobb kjenner jeg at det nesten blir litt vemodig å ikke skulle treffe han mer, legger Synnøve til.

Det er mange enkelthistorier lik Synnøves

Synnøves historie er ikke unik. Det er mange historier lignende hennes som kan knyttes til både Håkons og andre kollegers langsiktige relasjonsbygging med lokalt næringsliv. Rett på den andre siden av e18 på Brokelandsheia ligger REMA 1000. Herfra kan daglig leder Mathis Nilsen fortelle at han siden de åpnet butikken i 2015 har ansatt flere nøkkelmedarbeidere etter at de fikk prøve seg i praksis gjennom avtaler initiert av Håkon.

- Når jeg ansetter folk ser jeg hovedsakelig etter to ting: om kandidatene har en interesse for å jobbe i denne bransjen og om de er motivert for å lære seg det som trengs. Gjennom flere års samarbeid med Håkon vet han hva jeg ser etter, og matchingen blir god, sier den unge Rema-kjøpmannen.

Mathis trekker samtidig frem at ærlighet og det å tørre å stille krav til arbeidsgiver angående hva man skal forvente å få ut av en praksisperiode er en viktig side av hvordan Håkon jobber.

- Kombinasjonen av ærlighet, det males ikke bare males rosenrøde bilder, og at det stilles krav til både kandidaten og oss som arbeidsgiver, er definitivt noen av de viktigste suksessfaktorene. Det er nok hovedgrunnene til at vi ser denne måten å rekruttere på som veldig god og at vi flere ganger har valgt å rekruttere på denne måten, legger Mathis til.  

En bra måte å rekruttere på

Utspillene til Mathis resonerer godt med hva daglig leder for den nyåpnede Europris butikken i Risør, Kenneth Aslaksen mener. Han har selv vært i arbeidspraksis gjennom Durapart, og ser på samarbeidet med Håkon som en effektiv måte å rekruttere på.

- Det gir en mulighet til å se rent praktisk hvilke egenskaper kandidatene har før man binder seg til videre kontrakt. Jeg ser først og fremst etter hvordan de passer inn med resten av gruppa og innsatsviljen. Annen kompetanse kan læres bort, sier Kenneth.

Gjennom samarbeidet har Kenneth i sin tid som daglig leder i Europris hatt fire av Håkons kandidater i arbeidspraksis, noe som har ført til to ansettelser.   

Rett folk til riktig jobb, er det ikke det Håkon sier? Det har vist seg å fungere godt her hvert fall, sier Kenneth.