27. november holdt Håkon Sandvik en innføring i Mindfulness for Mental Helse i Risør. Mindfulness er etter hvert også anerkjent i vitenskapelige kretser som et verktøy med enestående resultater.

Håkon hadde en artikkel i Aust-Agder blad nettopp om Mindfulness 20. november - Les mer.

Vikingsdal.JPG

Solveig Vikingsdal

Solveig Vikingsdal, Miljøterapeut i Psykisk helse/Risør kommune, skriver følgende:

"Jeg har også i 2014, hatt ansvaret for å arrangere Verdensdagen for psykisk helse i Risør. Temaet i år var ”Senk skuldrene – se hverandre”.

Vi hadde 6 ulike innfallsvinkler til dette temaet. Selv om vi skulle være bevisst på å senke skuldrene, merket jeg at all planlegging og forberedelser gjorde at jeg til tider kjente at jeg var sliten.

Et av temaene var Mindfulness ved Håkon Sandvik fra Duraparts avdeling på Vinterkjær.
Han veiledet en gruppe på 10 - 15 personer og ba oss alle om å lukke øynene mens han veiledet oss via tankene til å bli bevisst på hver kroppsdel i oss selv, fra tærne til hodet. Kjenne på at dette er meg. Det hele varte ca en halv time til vi sakte ble ført tilbake til helt våken tilstand. Jeg hadde i noen perioder vært nesten inne i søvnen, men det er ikke meningen med Mindfulness at vi skal sove. Vi skal la alt rundt oss ”fare” og bli ”i oss selv” uten utenforliggende forstyrrelser.

Ett par timer etter at jeg hadde vært med på denne seansen, tok jeg på meg joggeskoene for å løpe en tur. Den løypa jeg løper starter med ett par oppoverbakker. Som regel når jeg løper der, er det tungt i starten pga bakkene, men denne dagen hadde jeg en følelse av at jeg nærmest fløy opp.
Jeg tror at ved å bli bevisst på hvor en har fokuset i nuet, vil dagen i dag være det viktigste.

Hvis du søker etter et verktøy i stresshåndtering, så er en innføring i Mindfulness ved Håkon Sandvik fra Durapart absolutt å anbefale.