Målet er å finne jobbmatch, praksisplasser og vei inn til jobbintervjuer. Tilbakemeldinga var at det var god spredning i bedrifter og deres kompetansekrav. Karrieresenteret i Aust-Agder deltok, og hadde fullt kjør hele dagen med jobbsøkere som lurte på om utdanning var det riktige for dem. Karrieremessa viste hvordan jobbsøkerne kan kvalifisere seg for fagbrev i viktige yrker.

TM husets leder Tom Arne Berntsen var svært motivert for å møte jobbsøkerne på messa. Som Tvedestrands tredje største arbeidsgiver, har de stadig behov for folk.

Vi på TM huset har gode erfaringer med å samarbeide med både Lisand og Durapart, og hjelper gjerne igjen. Jeg har forhåpninger om å finne folk her i dag. For mange blir vi en startjobb i arbeidslivet sitt. Praksisplass er ofte en god start, lønna jobb enda bedre. 

Tom Arne Berntsen.jpg

Othecos menn, Tor Arne Hauge og Frode H. Larssen, var også klar for jobbmesse. De har også hatt god erfaring med å rekruttere folk fra både Lisand og Durapart.

Vi trenger mest teknisk personell og ingeniører, og de må tenke litt utenfor boksen. Og det har samarbeidet med Durapart og Lisand ført til. Derfor ville vi stille også i dag, sa Tor Arne Hauge, i sin peptalk til jobbsøkerne.

Tor Arne Hauge.jpg

Inspirasjonstalk med Mathis

Butikksjef på Rema 1000 Brokelandsheia, Mathis Mesel Nilsen, oppfordra jobbsøkerne om å bruke jobbtrening og praksis for alt det var verdt. Han mente gode referanser fra Durapart, NAV og Lisand var gull verdt og hos han hadde det ført til lønna jobb i Rema 1000.

Krev din plass på vinnerlaget når du er i praksis, gjør det umulig for arbeidsgiver å gi slipp på deg, og bygg gode referanser. Da fører praksis fram som jobbsøkerstrategi, motiverte Mathis hundretalls jobbsøkere.

Mathis.jpg

Mathis driver "Norges råeste Rema 1000 butikk" og viste en knall film om hvordan den oppsto. For han var en butikkarriere en drøm om å kunne være sin egen sjef, og nå er han der. Han utfordret jobbsøkerne til å følge drømmene sine:

Legg kjærlighet til ditt mål, legg vilje og arbeid til og du kan nå veldig langt!