SPENT GJENG: Her er kursdeltakerne samlet i kantina hos Durapart før hver av dem skal på audition i rommet bak.

I forkant av kurset gikk NAV Arendal gjennom 300 cv-er fra Aust-Agder. 75 av disse ble godkjent for deltakelse til innledende informasjonsmøter. I etterkant av informasjonsmøtene ble det gjennomført korte intervjuer og 31 personer gikk videre til forkurset.

To av deltakerne avsluttet i løpet av første uke fordi de fikk seg en annen jobb. Forkurset startet mandag 8. april hos Durapart på Krøgenes.

SPEED-INTERVJU: Marco Fiore (44) i samtale med en representant fra Holmen Restaurant & Bar.

- Det har vært vanskelig å plukke ut de riktige kandidatene fra NAV for å få de riktige deltakerne inn på kurset. De riktige deltakerne er personer som har vært mer enn tre måneder ledig, eller har andre utfordringer med å komme inn på arbeidsmarkedet, forteller Flesner.

Mangfold og talent

I løpet av én uke har de 29 håpefulle blitt kurset av jobbveileder i Durapart, Fredrik Flesner og Elisabeth Verdich, samt prosessveileder Gunn Eggebø fra Mindline.

Kursingen har omhandlet arbeidslivets krav, blant annet når det gjelder stabilitet og fremmøte. Deltakerne skal bli kurset videre i kommunikasjon, konflikthåndtering og serviceorientering.

KLAR FOR JOBB: Angelika Byberg (33) i samtale med en representant fra serveringsstedene på Langbryggen i Arendal.

Blant deltakerne er det et stort mangfold av nasjonaliteter. De har bakgrunn fra Kongo, Sudan, Thailand, Filippinene, Italia, Afghanistan, Syria, USA, Kina, Tsjetsjenia, Den Dominikanske Republikk, samt Norge.

- Det er spennende med så mange forskjellige nasjonaliteter og bakgrunner. Den største utfordringen er jo språket. Vi har med en person fra Syria som har vært i Norge i bare to år. Men så har arbeidsgiverne signalisert at det spiller ingen rolle hvilken bakgrunn de har, det er hva de vil som teller, forteller Flesner.

INTERESSERT: Mohamed Ibrahim Abdalbanat (33) gjorde et svært godt inntrykk og er klar for praksisplass hos Sigmund Rose.

Viste seg frem

Bedriftene som er på jakt etter gode servitører og kjøkkenpersonell er Cafe Victor, Clarion Hotel Tyholmen, Holmen Restaurant & Bar, Smag & Behag, Castelle Bar & Restaurant, No1 Sportsbar, Solsiden Brasserie, Blom Restaurant, Annen Etage Cocktailbar, Arendal Catering AS, Hjemme hos Wenche og Fru Juske AS.

FANT TONEN: Mia Christina Stormoen Nilsen fra Cafe Victor fikk god match med Pia Gullovsen (33).

Gjennom audition fikk deltakerne muligheten til å vise seg frem for arbeidsgiverne og etter en speed-date, valgte arbeidsgiverne personer de ønsker å prøve ut i arbeidspraksis.

- Dagen i dag har vært intens. Mye armer og bein. Mye energi og spente deltakere. Arbeidsgiverne skryter av deltakerne og sier det er tøft gjort å prestere slik. Samtidig sier arbeidsgiverne at ut ifra cv, hvor mange har hull, så hadde de nok ikke valgt de deltakerne. Så det er hva de sier og hvordan de presenterer seg som avgjør at de får prøve seg i jobb. Motivasjon for å ville jobbe må være tilstede for å lykkes. Det er det dette kurset konstaterer, avslutter Flesner.

AUDITION: Daniel Jacobsen (24) forteller om seg selv og sine kvalifikasjoner foran panelet av arbeidsgivere.

En ny sjanse

Flesner forteller at det jobbes videre med de syv deltakerne som ikke kom med videre. Deres cv vil bli sendt til arbeidsgiverne, som var på audition, for å se om det er muligheter for å gi de et tilbud.

Målet er at alle deltakerne skal ende opp med praksis i mai og tilbud om sommerjobb fra 1. juni.

SPEED-INTERVJU: Her er alle kursdeltakerne i samtale med arbeidsgiverne rundt bordene i kantina på Durapart.