Marius Sørlie jobber i Fearless Mind, et treningssenter for mental trening med base i Larvik. Sørlie var tilstede under Durapart sin årskonferanse i Kristiansand 10. og 11. januar. Her delte han sine tanker og erfaringer rundt det å tenke nytt innen digital kommunikasjon.

- I starten er det ikke så viktig hvor man er i digitale kanaler, men det er viktig å spørre hvorfor man skal starte med digital kommunikasjon. Digital kommunikasjon er viktig så lenge man har "hvorfor" i bunn, sier Sørlie.

SKAPER TRYGGHET: Mentaltrener Marius Sørlie bruker Facebook i sitt arbeid for å få jobbsøkere "ut av sofaen".

Stå bedre rustet

I over ett år har mentaltreneren fra Larvik bygget opp en Facebook-gruppe for arbeidssøkere hvor de som sitter hjemme har fått delta på timer med mental trening via en livestream. Han forteller at dette har ført til økt aktivitet og fysisk fremmøte til timer.

- Mental trening er ikke bare for at man skal prestere godt, det er også for at man skal fungere godt. Mental trening er med på å snu den indre kritiske stemmen og man står bedre rustet i hverdagen, forteller han.

TENKER NYTT: Durapart var samlet til årskonferanse i Kristiansand hvor et av temaene var hvordan bruke digital kommunikasjon for å få folk tilbake i jobb. 

Det store spranget

Sørlie påpeker at utfordringen ofte er å få folk "ut av sofaen" og møte opp til veiledningstimer, og at det kan være mange ulike grunner til dette. Han mener noe av det grunnleggende er å skape en trygghet for jobbsøkerne slik at de tar steget "ut av sofaen".

- Det er viktig med tålmodighet dersom man benytter seg av for eksempel Facebook-grupper til å nå ut til jobbsøkere. Det velter ikke inn med deltakere i starten. Vi erfarte at gjennom livestreamen så visste jobbsøkeren hvem veilederen er og hva som skulle skje. Dette skapte trygghet til å gå inn døra, forteller han.

En bedre tjeneste

Sørlie mener det er her digital kommunikasjon kommer inn fordi det løser et problem. Han mener det hjelper veiledere innen ulike områder med å levere en bedre tjeneste.

- Man må vise at man bryr seg og dele ting over tid, da kan det åpne seg muligheter. Digital kommunikasjon åpner opp for å skape de trygge omgivelsene, avslutter han.