Inspirasjonsdagen 2019 i Risør arrangeres på Verdensdagen for psykisk helse torsdag 10. oktober. Tiltaket er ment som en dag med rom for inspirasjon og påfyll for ansatte i Risør kommune, medlemmer av fagforbundene i kommunen og mannen i gata. Dora Thorallsdottir forteller at hun gleder seg til å komme til byen hun har et nært forhold til.

- I Lommedalen, hvor jeg vokste opp i min barndom, så hadde jeg en venninne hvor familien hennes hadde hytte i Risør. Hver sommer mellom jeg var 6 og 16 år, så var vi på hytta. I tillegg har jeg to venner som har hytte ved Søndeled, så for meg er Risør forbundet med sommer og idyll, smiler hun.

Oppskriften på det gode liv

Thorallsdottir forteller at foredraget hennes handler om hvordan få gode relasjoner med andre mennesker, særlig når det oppstår uenigheter. Hun viser til at det har blitt forsket på hva som skal til for å ha et godt liv - svaret er å ha gode relasjoner.

- Så er det jo slik at veldig mange av oss er oppdratt av kanskje ikke de beste rollemodellene. I foredraget ønsker jeg å lære folk litt om hva som er konfliktfremmende og hva som er konflikthemmende. Så snakker jeg om hvorfor vi synes uenigheter er så ubehagelig for oss, sier hun.

GLEDER SEG: Standup-komiker og familieterapeut Dora Thorallsdottir holder to foredrag under Inspirasjonsdagen i Risør. Foto: John Andresen

GLEDER SEG: Standup-komiker og familieterapeut Dora Thorallsdottir holder to foredrag under Inspirasjonsdagen i Risør. Foto: John Andresen

Kjører foredraget to ganger

Det er Risør kommune som står bak arrangementet i samarbeid med arbeidsinkluderingsbedriften Durapart. Det er satt opp to seanser med det samme foredraget til Thorallsdottir. Den første seansen går torsdag 10. oktober klokken 10.00 og den andre går klokken 16.00. Foredraget varer i rundt 90 minutter.

- Vi setter opp foredraget to ganger slik at alle skal kunne få det med seg, også de som jobber turnus. Så oppfordrer vi folk som ikke er ansatt i kommunen om å komme. Her er det en unik mulighet til å hente inspirasjon. Det er fritt frem for alle å kjøpe billett på Risørhusets hjemmesider, forteller Hilde Austenå Nilsen i Risør kommune.

Faglig tyngde og litt fjas

Nilsen understreker at Inspirasjonsdagen i Risør også er en ypperlig anledning for firmaer til å ta med sine ansatte for inspirasjon og påfyll.

- Før det første så er Dora Thorallsdottir en opplevelse i seg selv. Det blir både gøy og inspirerende, samtidig som det blir med faglig tyngde. Det er et fint tiltak for våre ansatte og forbundene, samtidig som vi ønsker at mannen i gata får muligheten. Vi ønsker å fylle hele salen når vi først har vært så heldig å få Dora på besøk, smiler Nilsen.

Og Thorallsdottir bekrefter at det også blir en god dose fjas og humor i foredraget.

- Det skal også tøyses og tulles litt. Først tar jeg på meg terapihatten, deretter tar jeg på meg standuphatten. Da fjases det og ingentings skal læres, ler hun. – Jeg håper folk lærer noe nyttig som de kan ta med seg videre og så skal de få ledd litt også.